Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 3.0.0.2



Αυτόματος Πολυτονιστής II Επαγγελματική έκδοση

είναι ένα μοναδικό λογισμικό με το οποίο μπορείτε να μετατρέψετε ελληνικά μοντονικά κείμενα, σε πολυτονικά. Υποστηρίζει τα αρχαία ελληνικά, την αρχαΐζουσα, την καθαρεύουσα και την δημοτική.


Ένα μοναδικό προϊόν λογισμικού, τεράστιας σημασίας για την ελληνική γλώσσα, ενός από τους παλαιότερους τρόπους γραφής στην ιστορία της ανθρωπότητας γιατί μετατρέπει ΑΥΤΟΜΑΤΑ ελληνικά μονοτονικά κείμενα σε πολυτονικά.

Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΜΟΣ βασίζεται σε έξυπνους αλγόριθμους που υλοποιούν τους κανόνες τονισμού αλλά και σε μία τεράστια βάση δεδομένων θεμάτων λέξεων και τύπων τους.

Καλύπτει τα αρχαία ελληνικά, την αρχαΐζουσα διάλεκτο, την καθαρεύουσα και την δημοτική.

Είναι εντυπωσιακός ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗΣ γιατί όχι μόνον αποτελεί εργαλείο για τους ειδήμονες, αλλά και ο αδαής βοηθούμενος από την πρωτοποριακή τεχνολογία του προγράμματος, μπορεί να παρουσιάζει άπταιστα πολυτονικά κείμενα χωρίς να γνωρίζει ορθογραφία και κανόνες τονισμού.

Ακόμα και εάν γνωρίζετε τους κανόνες τονισμού, γίνεστε παραγωγικότεροι.

Όταν βρεθεί εγκατεστημένο το λογισμικό MS-Word 97, 2000, ΧΡ ή μεταγενέστερο, ο Αυτόματος Πολυτονιστής το ενεργοποιεί αυτόματα και όλες οι εργασίες γίνονται μέσα από αυτό: η συγγραφή των κειμένων, οι ρυθμίσεις τονισμού, ο τονισμός, η μετατροπές από και προς σε άλλα μονοτονικά και πολυτονικά συστήματα, ακόμα και η συγγραφή εξ αρχής πολυτονικών κειμένων όπως με τη χρήση των απλών πολυτονιστών της εταιρείας μας.

Το πολυτονισμένο κείμενο που παράγεται είναι μορφής Unicode το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε με το Word της Microsoft ή κάποιο επαγγελματικό σελιδοποιητικό πρόγραμμα (που υποστηρίζει τεχνολογία Unicode, π.χ. InDesign). Για επαγγελματικά σελιδοποιητικά προγράμματα που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Unicode (π.χ. QuarkXPress, PageMaker), υπάρχει ειδική επιλογή για εξαγωγή του πολυτονικού κειμένου για αυτό το σκοπό.

Η μετατροπή των κειμένων μπορεί να γίνει τελείως αυτόματα αλλά και με την δική σας παρέμβαση για την διευκρίνιση λέξεων-τύπων που μπορούν να τονιστούν (το ίδιο σωστά) σε περισσότερες από μία συλλαβές, δίνοντάς σας όλες τις απαραίτηττες πληροφορίες για αυτές.

Μπορείτε να γράψετε το μονοτονικό κείμενο στο Word της Microsoft, σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα των Windows ή να εισάγετε έτοιμο κείμενο απλής (.ΤΧΤ) ή εμπλουτισμένης (.RTF) μορφής.

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΤΗ

Αυτόματος πολυτονισμός μονοτονικών κειμένων της αρχαίας ή νέας ελληνικής γλώσσας.
Πληκτρολόγηση πολυτονικών κειμένων.
Αυτόματος μονοτονισμός πολυτονικών κειμένων.
Βοηθός Διορθωτή. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο με το οποίο ελαχιστοποιείται ο χρόνος της ορθογραφικής επιμέλειας των κειμένων. Ο Βοηθός Διορθωτή εμφανίζει από ένα κείμενο τις λέξεις μία μόνο φορά την κάθε μία και όχι όσες φορές επαναλαμβάνεται στο κείμενο. Έτσι ο επιμελητής του κειμένου διαβάζει πολύ λιγότερες λέξεις (περίπου το 20-30% αντί του 100%).
Συλλαβισμός του κειμένου. Ο Αυτόματος Πολυτονιστής μπορεί να συλλαβίσει και τα πολυτονικά κείμενα μέσα στο MS-Word μόνο ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλα κενά μεταξύ των λέξεων όταν μία παράγραφος στοιχηθεί και δεξιά και αριστερά. Έτσι οι λέξεις κόβονται στη σωστή συλλαβή όταν βρεθούν στο τέλος της γραμμής.
Εξαγωγή σε άλλα πολυτονικά συστήματα. Το κείμενο που γράφετε ή ο Αυτόματος Πολυτονιστής τονίζει αυτόματα είναι μορφής Unicode. Υπάρχουν όμως και εφαρμογές που δεν μπορούν (ακόμα) να αξιοποιήσουν αυτή την τεχνολογία. Έτσι ο Αυτόματος Πολυτονιστής μπορεί να μετατρέψει-εξάγει ένα Unicode πολυτονικό κείμενο σε κάποια άλλη, τεχνικά απλούστερη, πολυτονική μορφή που δεν είναι Unicode ώστε να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε και από τις άλλες εφαρμογές. Μπορεί να εξάγει σε πολυτονικό σύστημα Apple Macintosh, Πολυτονιστή 1 της ΜΑΤΖΕΝΤΑ, πολυτονικό GR-Soft και σε μορφή HTML για έκδοση στο Διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά επαγγελματικά σελιδοποιητικά προγράμματα που καλύπτονται με αυτή τη δυνατότητα είναι: QuarkXPress, PageMaker.
Πρόσθεση λέξης στο αρχείο του Αυτόματου Πολυτονιστή. Εάν θέλετε κάποια λέξη να σας την τονίζει ο Αυτόματος Πολυτονιστής διαφορετικά ή να προσθέσετε συντομογραφίες, μπορείτε να το κάνετε εύκολα.
Τεκμηρίωση μετατροπών. Ο Αυτόματος Πολυτονιστής μπορεί να εμφανίσει τεκμηρίωση για τον τονισμό που επέλεξε για κάθε λέξη. Η τεκμηρίωση μπορεί να είναι για α) την κλίση της λέξης όπου παρουσιάζει την πλήρη ανάπτυξη κάθε λέξης σε όλους τους τύπους της, β) τη δομή της λέξης, και γ) τον τονισμό της όπου αναφέρονται και οι κανόνες με αναφορά βιβλιογραφίας σε επίπεδο συγγράμματος, παραγράφου, σελίδας (Δείγμα).
Συνεχής αναβάθμιση του λογισμικού και των αρχείων, μέσω Διαδικτύου. Καθώς η βάση δεδομένων των λέξεων θα αυξάνεται και το λογισμικό θα βελτιώνεται, έχετε τη δυνατότητα να αποκτάτε άμεσα τη νεότερη έκδοση μέσω του Διαδικτύου.
Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του οδηγού πληκτρολογίου. Σε Windows 95/98Me, ο Αυτόματος Πολυτονιστής λειτουργεί και ως οδηγός πληκτρολογίου για να γράφετε μόνος-η σας πολυτονικά κείμενα. Ο οδηγός πληκτρολογίου ενεργοποιείται και απενεργοποιείται κατά βούληση ώστε να μπορείτε να γράφετε και αγγλικά ή κείμενα άλλης γλώσσας. Σε Windows NT/2000/XP ο Αυτόματος Πολυτονιστής δεν λειτουργεί ως οδηγός πληκτρολογίου διότι υπάρχει σχετικός οδηγός στα ίδια τα Windows.
Αντικατάσταση αγγλικών χαρακτήρων με τους ελληνικούς. Καθώς γράφουμε ένα κείμενο, πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι γράφουμε με αγγλικούς χαρακτήρες αντί των ελληνικών. Τότε, γυρίζουμε πίσω σβήνοντας τους λάθος χαρακτήρες. Γυρίζουμε όμως πίσω έως το σημείο που οι χαρακτήρες μοιάζουν οπτικά. Τα κεφαλαία γράμματα Α, Τ, Υ, Ζ, κ.λπ. μοιάζουν οπτικά με τους αγγλικούς αλλά τεχνικά είναι τελείως διαφορετικοί. Ο Αυτόματος Πολυτονιστής μπορεί να αντικαταστήσει τους χαρακτήρες αυτούς με τους αντίστοιχους ελληνικούς ώστε να αναγνωρίζονται όλες οι λέξεις.
Εισαγωγή MONOTONIKOY κειμένου από Apple Macintosh. Έχετε γραμμένο μονοτονικό κείμενο σε Η/Υ Apple Macintosh και θέλετε να το τονίσετε με τον Αυτόματο Πολυτονιστή; Μπορείτε να το εισάγετε πολύ εύκολα.
Εισαγωγή ΠΟΛΥTONIKOY κειμένου από Apple Macintosh. Έχετε γραμμένο πολυτονικό κείμενο σε Η/Υ Apple Macintosh και θέλετε να το επεξεργαστείτε στα Windows; Μπορείτε να το εισάγετε πολύ εύκολα.
Εισαγωγή ΠΟΛΥTONIKOY κειμένου από Πολυτονιστή 1 της ΜΑΤΖΕΝΤΑ. Έχετε γραμμένο πολυτονικό κείμενο με τον Πολυτονιστή 1 της ΜΑΤΖΕΝΤΑ για Word 95 και θέλετε να το μετατρέψετε σε Unicode; Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα.
Εισαγωγή ΠΟΛΥTONIKOY κειμένου από σύστημα GR-SOFT. Έχετε γραμμένο πολυτονικό κείμενο με το πολυτονικό σύστημα της GR-Soft και θέλετε να το μετατρέψετε σε Unicode; Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα.
Μετατροπή από άλλα πολυτονικά συστήματα μέσα στο MS-Word. Με την λειτουργία αυτή μπορείτε να μετατρέψετε πολυτονικά κείμενα που γράφτηκαν με άλλα πολυτονικά συστήματα, σε μορφή Unicode, μέσα στο MS-Word κρατώντας και τη μορφοποίηση του εγγράφου (χαρακτηρισμοί, κ.λπ.). Οι μετατροπές που μπορούν να γίνουν είναι: Πολυτονιστή 1 της ΜΑΤΖΕΝΤΑ, πολυτονικό σύστημα SGREEK, πολυτονικό σύστημα GreekKeys, πολυτονικό σύστημα SMK GreekKeys, πολυτονικό σύστημα Super Greek, πολυτονικά συστήματα της ΜΑΤΖΕΝΤΑ που λειτουργούσαν μόνο με γραμματοσειρές τύπου W και τύπου MgPolHelvetica.

http://rapidshare.com/files/217763018/matzenta.rar

2 σχόλια: